Nieuwe naam: CKC Gulden Bodem

Deze school krijgt een nieuwe naam! Al bijna 40 jaar heeft onze school de naam van Pieter Jongeling. In de 80-er jaren van de vorige eeuw was dat een bekende naam. Pieter Jongeling was een politicus die namens de GPV zich inzette voor de christelijke politiek.  Pieter Jongeling was nog meer bekend als Piet Prins, de schrijver van onder andere de boeken van Snuf de Hond.

De naam hebben we veel jaren met trots en plezier gedragen. En….. nu is het tijd voor iets anders.

We hebben gevraagd mee te denken door namen in de leveren. De naam moest voldoen aan 3 criteria:  passend zijn bij onze christelijke identiteit, bij de ontwikkeling van kinderen van 2 -13 jaar en bij de groene omgeving waarin de school staat.

Uit de inzendingen heeft een commissie een top drie gekozen. Met deze drie namen heeft de leerlingenraad een verkiezing georganiseerd. Er was een hele duidelijk uitslag. En die naam staat vanaf nu op het gebouw.

Gulden bodem Waarom deze naam?

Als eerste heet de grond waar de school op staat zo. Dit stukje Arnhem heet “Gulden bodem”. Een mooi stukje groen gebied in Arnhem waar wij elke dag van mogen genieten. Het geeft dus duidelijk aan waar de school staat.

En daarbij kan je Gulden bodem ook symbolisch zien. Op deze plek leren kinderen van 2 – 13 jaar allemaal nieuwe dingen als rekenen, lezen en taal. Je leert hoe je op een goede manier omgaat met elkaar. Je leert wat je al goed kan en waar je nog hulp bij nodig hebt. Je leert wanneer je in de leerkuil komt 

De kinderen leren in het kindcentrum de basisvaardigheden en we leren ze hoe ze goede burgers van Nederland kunnen zijn.

We leggen een stevige basis, de boom uit het logo heeft zijn wortels stevig in de vruchtbare grond staan.  Zoals in de Bijbel staat, in Psalm 1, dat een boom die geplant is aan stromend water, vrucht zal dragen en tot bloei zal komen.

En dat is een mooie brug naar het gouden randje.

En dat gouden randje dan? Dat gouden randje symboliseert onze christelijke identiteit. We leren in ons kindcentrum wie God is, door de verhalen uit de Bijbel te vertellen en liederen te zingen. We leven de liefde die de Here Jezus voor de mensen had voor aan de kinderen en we zorgen voor elkaar als dat nodig is. Het geloof in God is wat ons verbindt met de gezinnen van onze kinderen.

We geloven in groei en groeien in geloof!

We geloven dat onze Hemelse Vader ons nog lang laat genieten van deze mooie school op deze mooie plek. En vragen Hem daar een zegen over.

Reacties zijn gesloten.